Find dyr
Pottemagerhveps
Eumenes pedunculatus
Indledning
Udseende
Udbredelse
Føde
Levevis
Formering
Fakta
Alle afsnit
Medier
 
   
 
Leddyr - Insekter - Årevingede - Gedehamse - Eumenes - Pottemagerhveps
Hvorfor kan du godt lide Pottemagerhveps?
Af Ole Fogh Nielsen   

Pottemagerhvepsen bygger reder, der ligner små potter eller krukker _

Den hører til den gruppe af hvepse, som kaldes for enlige hvepse.

Pottemagerhvepsen er en meget slank hveps med gule og sorte farver. Den har fået sit navn, fordi den bygger reder, som ligner små krukker eller potter.

Pottemagerhvepsen var tidligere temmelig sjælden i Danmark, men det ser ud til, at den er blevet mere almindelig i de senere år. Den findes især mange steder i Jylland, men kan også træffes på øerne. Den lever i varme skovbryn, i klitter, på heder eller i lyngbakker.

De fleste kender de almindelige gedehamse eller hvepse, som lever i store samfund, hvor hvepsene arbejder sammen. Disse hvepse kaldes for sociale hvepse. Der findes 11 arter af sociale hvepse i Danmark.

Pottemagerhvepsen hører til en gruppe hvepse, hvor de enkelte individer lever hver for sig uden at arbejde sammen. Disse hvepse kaldes for enlige hvepse eller solitære hvepse. Der er kendt 27 arter af solitære hvepse i Danmark.

Pottemagerhvepsen lever af nektar, som den finder i forskellige blomster. Man ser den især på blomstrende lyng. Dens larve æder larver af natsommerfugle.

Næste afsnit: Udseende

Pottemagerhveps
Pottemagerhveps
Dens rede
Dens rede