Find dyr
Tidselsommerfugl
Vanessa cardui
Indledning
Udseende
Udbredelse
Føde
Levevis
Formering
Dyr der ligner
Fakta
Alle afsnit
Medier
   
Sjov med dyr
Quiz
Forløb
 
Leddyr - Insekter - Sommerfugle - Takvinger - Vanessa - Tidselsommerfugl
Hvorfor kan du godt lide Tidselsommerfuglen?
Af Ole Fogh Nielsen   

Tidselsommerfuglen – en flot takvinge _

Tidselsommerfuglen er den mest kendte og mest berømte træksommerfugl.

Tidselsommerfuglen en flot sommerfugl, der af og til kan ses i stort tal i vore haver i sensommeren. Den kan ikke overvintre hos os, men ligesom admiralen flyver tidselsommerfuglen de fleste år hertil fra Nordafrika.

Tidselsommerfuglen er dog ikke så regelmæssig en gæst som admiralen. Visse år kan den findes i stort tal, i andre år er den yderst sjælden. Det sker også, at den slet ikke dukker op.

I foråret 2009 optrådte tidselsommerfuglen i meget stort tal. Den blev set næsten overalt, og flere steder kunne man observere op til 1000 trækkende individer på en enkelt eftermiddag.

Tidselsommerfuglen er berømt for sine vandringer. Den findes næsten overalt, og den regnes for den mest udbredte dagsommerfugl i verden.

Tidselsommerfuglen hører til den gruppe af sommerfugle, som kaldes takvinger. Med sine gulbrune, hvide og sorte farver kan den minde lidt om nældens takvinge, men den er nærmere beslægtet med admiralen end med nældens takvinge.

Tidselsommerfuglen søger til blomster, hvor den suger nektar. Dens larve lever især på tidsler, men den æder også andre urter som brændenælder og forskellige slags kurveblomster.

Næste afsnit: Udseende

Se filmen om tidselsommerfugl
Se filmen om tidselsommerfugl