Find dyr
Tema
Naturhistorier
Artikel
Har I dræbersnegle i haven?
Afsnit
 
Temaer - Naturhistorier

Har I dræbersnegle i haven? _ _

Af Ragna Lychau

Siden 3. september 2006 har ingen snegl i Danmark kunnet vide sig sikker. De danske snegle har nemlig været hovedpersoner i Den store Sneglejagt. Sneglene behøver ikke frygte for deres liv, da jagten ikke udføres med haglbøsse eller gift, men de kan godt vænne sig til tanken om at blive offentliggjort og måske få deres portræt vist på Internettet.

Jægerne er haveejere, skoleelever og skovturs-glade mennesker, som indberetter deres snegleobservationer på hjemmesiden www.obsnatur.dk. "Der er indtil nu kommet omkrig 1500 oplysninger om snegle fra hele landet, og vi er rigtig glade for den store opbakning som projektet har fået," siger Jesper Bønløkke, der er koordinator for projektet. "Vi vil dog gerne have endnu flere indberetninger, da der stadig er flere tomme områder på landkortet," fortsætter han.

I Den store Sneglejagt er man interesseret i oplysninger om fem sneglearter, nemlig iberisk skovsnegl (dræbersnegl), sort skovsnegl, rød skovsnegl, vinbjergsnegl og plettet voldsnegl. Man kan læse mere om de fem sneglearter på www.obsnatur.dk, og lære hvordan man kender dem fra hinanden. Hvis man finder en af de fem eftersøgte sneglearter, kan man indberette fundet på www.obsnatur.dk. På siden kan man på et danmarkskort se, hvor der allerede er fundet snegle, og man kan zoome ind på sit eget kvarter, og se om dræbersneglen venter lige om hjørnet!

Sneglejagten er den første af en række planlagte naturjagter under OBSnatur. Til vinter gælder det havefugle og til foråret padder og krybdyr. OBSnatur er et samarbejde mellem Friluftsrådet og det virtuelle forlag ConDidact.

Sneglejagten forløber indtil 1. oktober 2006, og er en sjov anledning til at komme ud i det fri - og samtidig får man værdifuld viden om vores fælles natur.