Find dyr
Tema
Vejledning
Artikel
Søg og find
Afsnit
 
Temaer - Vejledning

Søgning _ _

Mange tusinde medier kræver effektiv søgning.

Der er flere forskellige måder at finde ind til artsbeskrivelserne på:.

Find dyr
Når man skriver et ord i søgefeltet vil systemet automatisk lede efter et dyr med det pågældende navn. Hvis navnet findes bland de mange artsbeskrivelser kommer man direkte til dyret. Man kan også skrive navnet på en dyregruppe (fx fisk eller sommerfugle) eller et populærnavn (fx mus) - så får man præsenteret en række valgmuligheder. 

Søg overalt
Hvis man i drop-down menuen skifter fra "find dyr" til "søg overalt", søger man efter det pågældende ord i alle tekster. Hermed får man også lister over tekster, der ikke kun omhandler beskrivelser af dyret, men også til temaer, undervisningsforløb osv. Det søgte ord vil være markeret med gult - både i oversigten og i teksten, der linkes til. Prøv fx at søge overalt på jagt eller advarsel.

Alfabetisk
Øverst på forsiden finder man alfabetet, hvor der kan søges på forbogstaver. Her listes også populærgrupper og systematiske grupper.

Ikoner
Øverst på alle sider er der en række ikoner, hvor man kommer til grupperne af dyr, der er repræsenteret på danske-dyr.dk eller verdens-dyr.dk.

Levested
Ofte står man med et ønske om at vide, hvilke dyr man kan finde et specielt levested. Linket ”Levested” på danske-dyr.dk hjælper med et overblik over de dyr, der er knyttet til levestedet.
Gå til levesteder

Nøgler
Der er flere forskellige dyrenøgler på danske-dyr.dk fx en fuglenøgle og en strandnøgle, hvor man kan ”nøgle” sig frem til de dyr, man har fundet eller set.
Gå til dyrenøglerne

Dyreriget
I dyreriget kan man navigere frem til de forskellige arter, som findes på danske-dyr.dk/verdens-dyr.dk. I dyreriget er der beskrivelser af rækker, klasser og ordner. Længst til højre i systematikken findes arterne, og klikker man på dem, kommer man til artsbeskrivelsen.
Gå til dyreriget